Co warto wiedzieć o aceroli

Acerola (zwana również wiśnią z Barbados) to mały owoc pestkowy o średnicy około 1-3 cm. Uprawiana jest przede wszystkim w Ameryce Południowej. Ma lekko kwaśny smak i aromat podobny do truskawki.
Szczególną cechą aceroli jest wysoka zawartość witaminy C. Witamina C wspiera odporność organizmu i jest ważna w procesie przyswajania żelaza. Poniższy wykres pokazuje zawartość witaminy C w aceroli w porównaniu do cytryny, pomarańczy i kiwi.

Także wśród produktów HiPP znajdziesz propozycje (w słoiczkach lub praktycznych tubkach), które mają w swoim składzie acerolę.
Poradnik
Czy dzieci rzeczywiście potrzebują mięsa?
7 pytań - niedobory żelaza a mięso w diecie dziecka
Ryby – zdrowe również dla niemowląt!
Dania bezmięsne
100 % owoców BIO
Co warto wiedzieć o aceroli
Dlaczego kwasy tłuszczowe Omega-3 z oleju rzepakowego są ważne?
Co i w jakich ilościach powinny pić niemowlęta w okresie rozszerzania diety?
Zdrowie i rozwój maluszka
Urlop z maleństwem