
Pumpkin Spice Latte

Czas na jesienną kawę!
Przygotuj pyszną i aromatyczną Dyniową latte HiPP z użyciem ,,Pierwszej dyni" HiPP BIO i soku jabłkowego HiPP BIO.
Składniki:
- Kawa – taką jak lubisz (espresso)
- Mleko 3,2% - 200 ml
- Pierwsza dynia HiPP BIO – 1 słoiczek
- Sok Słodkie Jabłka HiPP BIO – 1 buteleczka
- Cukier – 1 łyżka
- Przyprawy korzenne – szczypta: cynamonu, imbiru mielonego i przyprawy do piernika
- Gwiazdki anyżu do dekoracji.
Sposób przygotowania:
- Cukier wsyp na zimną patelnię i podgrzej. Gdy osiągnie barwę miodu podlej sokiem jabłkowym (ok. 100 ml - 5 łyżek).
- Zamieszaj i zacznij powoli gotować do momentu aż konsystencja cukru i soku zacznie przypominać miód/gęstą konsystencję.
- Wyłącz kuchenkę i dodaj ,,Pierwszą dynię" HiPP BIO oraz przyprawy.
- Całość wymieszaj do uzyskania jednolitej konsystencji musu.
- Spień mleko i zaparz kawę.
- Przygotowany mus dyniowy wlej do szklanki i dodaj spienione mleko oraz kawę (opcja II, jeśli nie lubisz mocno aromatycznej kawy, mus dyniowy możesz dodać tylko na spienione mleko).
- Udekoruj anyżem i/lub posyp cynamonem.
Dodatkowy TIP jeżeli chcesz uzyskać bardziej wyrazisty pikantny smak użyj pieprzu syczuańskiego uprzednio prażonego na patelni.