Pumpkin Spice Latte

Czas na jesienną kawę!

Przygotuj pyszną i aromatyczną Dyniową latte HiPP z użyciem ,,Pierwszej dyni" HiPP BIO i soku jabłkowego HiPP BIO.

Składniki:

  • Kawa – taką jak lubisz (espresso)
  • Mleko 3,2% - 200 ml
  • Pierwsza dynia HiPP BIO – 1 słoiczek
  • Sok Słodkie Jabłka HiPP BIO – 1 buteleczka
  • Cukier – 1 łyżka
  • Przyprawy korzenne – szczypta: cynamonu, imbiru mielonego i przyprawy do piernika
  • Gwiazdki anyżu do dekoracji.

Sposób przygotowania:

  1. Cukier wsyp na zimną patelnię i podgrzej. Gdy osiągnie barwę miodu podlej sokiem jabłkowym (ok. 100 ml - 5 łyżek).
  2. Zamieszaj i zacznij powoli gotować do momentu aż konsystencja cukru i soku zacznie przypominać miód/gęstą konsystencję.
  3. Wyłącz kuchenkę i dodaj ,,Pierwszą dynię" HiPP BIO oraz przyprawy.
  4. Całość wymieszaj do uzyskania jednolitej konsystencji musu.
  5. Spień mleko i zaparz kawę.
  6. Przygotowany mus dyniowy wlej do szklanki i dodaj spienione mleko oraz kawę (opcja II, jeśli nie lubisz mocno aromatycznej kawy, mus dyniowy możesz dodać tylko na spienione mleko).
  7. Udekoruj anyżem i/lub posyp cynamonem.

Dodatkowy TIP jeżeli chcesz uzyskać bardziej wyrazisty pikantny smak użyj pieprzu syczuańskiego uprzednio prażonego na patelni.