
Marchewkowe kuleczki z kokosa, które rozpływają się w ustach

Składniki:
- Marchew – 2 szt.
- Miód – 1 łyżka
- Pomarańcza – 1 szt.
- Wiórki kokosowe – 50 g
- Pierwsza marchewka HiPP BIO
- Szczypta soli
Sposób przygotowania:
Obraną i schłodzoną marchewkę zetrzyj na drobnych oczkach tarki. Dodaj startą skórkę i sok z połowy pomarańczy, miód, kilka łyżek Pierwszej Marchewki HiPP BIO oraz szczyptę soli i wiórek kokosowych. Całość dokładnie wymieszaj.
Z masy uformuj małe kuleczki wielkości „raffaello”. Obtocz je w wiórkach kokosowych i odstaw do lodówki na kilkanaście minut, aby stężały.
Po schłodzeniu są gotowe do podania.
TIP: Do marchewkowej masy możesz dodać ulubione składniki dziecka - sparzone rodzynki, mielone migdały, orzechy lub odrobinę białej czekolady. Dzięki temu deser będzie jeszcze ciekawszy w smaku.