Marchewkowe kuleczki z kokosa, które rozpływają się w ustach

Składniki:

  • Marchew – 2 szt.
  • Miód – 1 łyżka
  • Pomarańcza – 1 szt.
  • Wiórki kokosowe – 50 g
  • Pierwsza marchewka HiPP BIO
  • Szczypta soli

Sposób przygotowania:

Obraną i schłodzoną marchewkę zetrzyj na drobnych oczkach tarki. Dodaj startą skórkę i sok z połowy pomarańczy, miód, kilka łyżek Pierwszej Marchewki HiPP BIO oraz szczyptę soli i wiórek kokosowych. Całość dokładnie wymieszaj.

Z masy uformuj małe kuleczki wielkości „raffaello”. Obtocz je w wiórkach kokosowych i odstaw do lodówki na kilkanaście minut, aby stężały.

Po schłodzeniu są gotowe do podania.

TIP: Do marchewkowej masy możesz dodać ulubione składniki dziecka - sparzone rodzynki, mielone migdały, orzechy lub odrobinę białej czekolady. Dzięki temu deser będzie jeszcze ciekawszy w smaku.