- HiPP 2 BIO COMBIOTIK® z unikalnym połączeniem PRAEBIOTIK® (Galaktooligosacharydy (GOS) z ekologicznej laktozy. Laktoza stanowi główne źródło węglowodanów w pokarmie kobiecym. GOS jest wiec również naturalnie obecny w mleku matki) oraz PROBIOTIK® ( naturalne kultury bakterii kwasu mlekowego (L. fermentum) pierwotnie pozyskane z mleka matki. Pokarm kobiecy zawiera bardzo różnorodne kultury bakterii - ich rodzaj jest indywidualną cechą każdej kobiety);
- Metafolin® - źródło folianów na wzór mleka mamy (Metafolin® jest zarejestrowanym znakiem towarowym firmy Merck KGaA, Darmstadt, Niemcy)
- witaminy A, C i D: wspierają układ odpornościowy.
*Kwas dokozaheksaenowy (DHA) z grupy Omega-3: ważny dla prawidłowego rozwoju narządu wzroku
u niemowląt. Korzystne działanie występuje w przypadku spożywania 100 mg DHA dziennie.
*Kwas alfa-linolenowy (ALA) z grupy Omega-3: ważny dla rozwoju mózgu i komórek nerwowych; - mleko HiPP 2 BIO COMBIOTIK®, zgodnie z przepisami prawa regulującymi skład mleka dla niemowląt, zawiera witaminy A, C i D oraz kwas dokozaheksaenowy (DHA) i kwas alfa-linolenowy (ALA);
- inspirowane naturą, opracowane naukowo;
- dla dzieci urodzonych naturalnie i przez cesarskie cięcie;
- z zakładu produkcyjnego o neutralnym bilansie emisji CO2 - w ramach wspierania globalnych projektów ochrony klimatu;
- produkt z certyfikatem ekologicznym. Znak HiPP BIO to gwarancja najwyższej jakości ekologicznej – jeszcze wyższej niż wymagana przepisami prawa;
- czy wiesz, że 97 % Rodziców poleciłoby mleko HiPP 2 BIO COMBIOTIK® innym Rodzicom. Przeczytaj wiecej o teście naszego mleka
- po 6. m-cu
Mleko następne HiPP 2 BIO COMBIOTIK®, po 6. m-cu
odtłuszczone mleko*,laktoza*,oleje roślinne* (palmowy**, rzepakowy*, słonecznikowy*),serwatka* z mleka częściowo odmineralizowana w proszku,galaktooligosacharydy* z laktozy*,olej rybi¹,sole wapniowe kwasu ortofosforowego,chlorek potasu,selenian sodu (IV),L-tyrozyna,siarczan cynku,L-tryptofan,cytrynian sodu,węglan wapnia,węglan magnezu,witamina C,siarczan żelaza (II),L-cystyna,jodan potasu,niacyna,naturalne kultury bakterii kwasu mlekowego (Limosilactobacillus fermentum hereditum²),witamina E,siarczan manganu,kwas pantotenowy,siarczan miedzi (II),witamina A,witamina B₁,witamina B₆,L-metylofolian wapnia³,witamina K,witamina D,biotyna,*z rolnictwa ekologicznego,¹ zawiera DHA (zgodnie z wymogiem prawnym),² Limosilactobacillus fermentum CECT5716,³ L-metylofolian wapnia = Metafolin,**olej palmowy ze zrównoważonych upraw ekologicznych, certyfikowanych przez niezależne jednostki kontrolne.
Wartości odżywcze (%) | Wartość odżywcza w 100 ml mleka gotowego do spożycia* |
---|---|
wartość energetyczna | 285 kJ/68 kcal |
tłuszcz w tym | 3,7 g |
- kwasy tłuszczowe nasycone | 1,6 g |
- kwasy tłuszczowe jednonienasycone | 1,6 g |
- kwasy tłuszczowe wielonienasycone w tym | 0,5 g |
kwas alfa-linolenowy (Omega-3) | 60 mg |
kwas dokozaheksaenowy (DHA) | 13,6 mg |
kwas linolowy (Omega-6) | 420 mg |
węglowodany | 7,2 g |
w tym cukry | 7,2 g |
w tym laktoza | 7,0 g |
błonnik | 0,4 g |
w tym galaktooligosacharydy (GOS) | 0,4 g |
białko | 1,3 g |
sód | 20 mg |
potas | 88 mg |
chlorek | 52 mg |
wapń | 77 mg |
fosfor | 44 mg |
magnez | 6,3 mg |
żelazo | 1,0 mg |
cynk | 0,50 mg |
miedź | 0,054 mg |
mangan | 0,0070 mg |
fluorek | <0,010 mg |
selen | 3,9 µg |
jod | 15 µg |
witamina A | 56 µg |
witamina D | 1,6 µg |
witamina E | 0,80 mg TE |
witamina K | 3,9 µg |
witamina C | 10 mg |
tiamina | 0,051 mg |
ryboflawina | 0,14 mg |
niacyna | 0,53 mg |
witamina B₆ | 0,042 mg |
kwas foliowy** | 11,3 µg |
witamina B₁₂ | 0,10 µg |
biotyna | 1,6 µg |
kwas pantotenowy | 0,35 mg |
Powyższe wartości mogą podlegać niewielkim wahaniom, typowym dla produktów wytworzonych z surowców naturalnych. | |
*100 ml mleka gotowego do spożycia = 13,4 g HiPP 2 BIO Combiotik + 90 ml wody, 1 płaska miarka = ok. 4,5 g HiPP 2 BIO Combiotik | |
**w formie folianów (Metafolin), gdzie 1 µg kwasu foliowego = 1,7 µg folianów z żywności |