https://hipp.pl/?type=1613389527
od urodz.
false
  • od urodz.
  • HiPP AR jest przeznaczony do postępowania dietetycznego u niemowląt w przypadku nadmiernego ulewania, od urodzenia, jako wyłączny pokarm
  • ulewania u niemowląt są zjawiskiem naturalnym. Niekiedy jednak sa one nadmiernie nasilone, zbyt częste i intensywne. Dodatek naturalnego składnika, mączki chleba świętojańskiego nadaje HiPP AR odpowiednio gęstą konsystencję oraz sprawia, ze posiłek pozostaje w żołądku. Ogranicza to cofanie sie pokarmu do przełyku (refluks), a tym samym zmniejsza ulewania.
  • gdy przejdziesz na HiPP AR, stolce Twojego dziecka mogą stać się luźniejsze. Wynika to z zawartości naturalnego, wartościowego błonnika – mączki chleba świętojańskiego;
  • Probiotik® naturalne kultury bakterii kwasu mlekowego (L. fermentum) – pierwotnie pozyskane z mleka matki. Pokarm kobiecy zawiera bardzo różnorodne kultury bakterii – ich rodzaj jest indywidualną cechą każdej kobiety;
  • wszystkie niezbędne składniki odżywcze;
  • zawiera Metafolin®  (Metafolin® jest zarejestrowanym znakiem towarowym firmy Merck KGaA, Darmstadt, Niemcy);
  • HiPP AR podawaj wyłącznie po konsultacji z lekarzem;

Waga: 600 g
Numer: PL2304-S

odtłuszczone mleko,serwatka z mleka częściowo odmineralizowana w proszku,oleje roślinne (palmowy³, rzepakowy, słonecznikowy),laktoza,substancja zagęszczająca: mączka chleba świętojańskiego,olej rybi,chlorek potasu,cholina,olej z Mortierella alpina,węglan wapnia,chlorek wapnia,cytrynian sodu,L-fenyloalanina,selenian (VI) sodu,L-tyrozyna,siarczan cynku,sole wapniowe kwasu ortofosforowego,L-leucyna,L-tryptofan,L-histydyna,siarczan żelaza (II),stabilizator: kwas mlekowy,jodan potasu,witamina C,naturalne kultury bakterii kwasu mlekowego (Limosilactobacillus fermentum hereditum¹),witamina E,niacyna,kwas pantotenowy,siarczan miedzi (II),witamina B₁,witamina A,węglan magnezu,inozytol,witamina B6,L-metylofolian wapnia²,witamina K,witamina D,biotyna,witamina B12,¹Limosilactobacillus Fermentum CECT5716,²L-metylofolian wapnia = Metafolin,³olej palmowy ze zrównoważonych upraw, certyfikowanych przez niezależne jednostki kontrolne.

Wartości odżywcze (%) W 100 ml produktu gotowego do spożycia
wartość energetyczna 275 kJ/ 66 kcal
tłuszcz 3,6 g
w tym kwasy nasycone 1,5 g
kwasy jednonienasycone 1,6 g
kwasy wielonienasycone 0,5 g
w tym kwas alfa-linolenowy (Omega-3) 60 mg
kwas dokozaheksaenowy (DHA) 13,2 mg
kwas linolowy (Omega-6) 400 mg
kwas arachidonowy (ARA) 13,2 mg
węglowodany 6,9 g
w tym cukry 6,9 g
w tym laktoza 6,9 g
inozytol 4,2 mg
błonnik 0,4 g
białko 1,25 g
w tym L-karnityna 1,8 mg
sól 0,05 g
sód 20 mg
potas 76 mg
chlorek 51 mg
wapń 51 mg
fosfor 30 mg
magnez 4,5 mg
żelazo 0,70 mg
cynk 0,60 mg
miedź 0,053 mg
mangan 0,0050 mg
fluorek <0,0050 mg
selen 3,8 µg
chrom <0,60 µg
molibden 0,80 µg
jod 15 µg
witamina A 54 µg
witamina D 1,5 µg
witamina E 0,70 mg
witamina K 5,1 µg
witamina C 8,9 mg
tiamina (wit. B1) 0,050 mg
ryboflawina (wit. B2) 0,14 mg
niacyna 0,34 mg
witamina B6 0,029 mg
foliany 16,6 µg
witamina B12 0,10 µg
biotyna 1,5 µg
kwas pantotenowy 0,34 mg
Pozostałe składniki odżywcze:
cholina 25 mg
** 100 ml produktu gotowego do spożycia = 12,9 g HiPP AR + 90 ml wody.
Powyższe wartości mogą podlegać niewielkim wahaniom, typowym dla produktów wytworzonych z surowców naturalnych.