25 lat badań nad odpornością doprowadziło do stworzenia HiPP HA COMBIOTIK® - formuły, która jest specjalnie dostosowana do potrzeb żywieniowych niemowląt z wrażliwym układem odpornościowym. To, co czyni HiPP HA COMBIOTIK® tak wyjątkowym, to starannie zhydrolizowane białko, które jest znacznie lepiej tolerowane przez wrażliwy układ odpornościowy dziecka.
Unikalne połączenie PRAEBIOTIK® i PROBIOTIK®*  jest ważne dla zrównoważonej mikrobioty jelitowej, która stanowi podstawę dla zdrowego i zrównoważonego systemu odpornościowego.

* Naturalne kultury bakterii kwasu mlekowego

    • galaktooligosacharydy (GOS) z laktozy. Laktoza  stanowi główne źródło weglowodanów w pokarmie kobiecym. GOS jest więc również naturalnie obecny w mleku matki
    • naturalne kultury bakterii kwasu mlekowego (L. fermentum): pierwotnie pozyskane z mleka matki. Pokarm kobiecy zawiera bardzo różnorodne  kultury bakterii - ich rodzaj jest indywidualną cechą każdej kobiety
    • zhydrolizowane białko: podzielone na mniejsze fragmenty białko o znacznym stopniu hydrolizy
    • kwas dokozaheksaenowy (DHA) z grupy Omega-3: ważny dla prawidłowego rozwoju wzroku u niemowląt; korzystne działanie występuje w przypadku spożywania 100mg DHA dziennie
    • kwas alfa - linolenowy (ALA) z grupy Omega - 3: ważny dla rozwoju mózgu i komórek nerwowych
    • Metafolin® - źródło folianów na wzór mleka mamy; Metafolin® jest zarejestrowanym znakiem towarowym firmy Merck KGaA, Darmstadt, Niemcy