https://hipp.pl/?type=1613389527
po 6. m-cu
false
  • po 6. m-cu

HiPP 2 HA COMBIOTIK®, po 6. m-cu

  • Preparat do dalszego żywienia niemowląt, po 6. miesiącu
  • Hydrolysed Approved Protein - zatwierdzone przez EFSA (zgodnie z wymogiem prawnym)
  • PRAEBIOTIK® *- galaktooligosacharydy (GOS) z laktozy. Laktoza stanowi główne źródło węglowodanów w pokarmie kobiecym. GOS jest więc również naturalnie obecny w mleku matki
  • PROBIOTIK® - naturalne kultury bakterii kwasu mlekowego (L. fermentum) – pierwotnie pozyskane z mleka matki. Pokarm kobiecy zawiera bardzo różnorodne kultury bakterii – ich rodzaj jest indywidualną cechą każdej kobiety
  • Zhydrolizowane (podzielone na mniejsze fragmenty) białko o znacznym stopniu hydrolizy
  • Kwas dokozaheksaenowy (DHA) z grupy Omega-3 – ważny dla prawidłowego rozwoju wzroku u niemowląt. Korzystne działanie występuje w przypadku spożywania 100 mg DHA dziennie
  • Kwas alfa-linolenowy (ALA) z grupy Omega-3 – ważny dla rozwoju mózgu i komórek nerwowych
  • zawiera Metafolin®. Metafolin® jest zarejestrowanym znakiem towarowym firmy Merck KGaA, Darmstadt, Niemcy

Waga: 600 g
Numer: PL2184-03

Preparat ze zhydrolizowanym białkiem

25 lat badań nad odpornością doprowadziło do stworzenia HiPP HA COMBIOTIK® - formuły, która jest specjalnie dostosowana do potrzeb żywieniowych niemowląt z wrażliwym układem odpornościowym. To, co czyni HiPP HA COMBIOTIK® tak wyjątkowym, to starannie zhydrolizowane białko, które jest znacznie lepiej tolerowane przez wrażliwy układ odpornościowy dziecka.
Unikalne połączenie PRAEBIOTIK® i PROBIOTIK®* jest ważne dla zrównoważonej mikrobioty jelitowej, która stanowi podstawę dla zdrowego i zrównoważonego systemu odpornościowego.

* Naturalne kultury bakterii kwasu mlekowego

galaktooligosacharydy (GOS) z laktozy. Laktoza stanowi główne źródło weglowodanów w pokarmie kobiecym. GOS jest więc również naturalnie obecny w mleku matki

  • naturalne kultury bakterii kwasu mlekowego (L. fermentum): pierwotnie pozyskane z mleka matki. Pokarm kobiecy zawiera bardzo różnorodne kultury bakterii - ich rodzaj jest indywidualną cechą każdej kobiety
  • zhydrolizowane białko: podzielone na mniejsze fragmenty białko o znacznym stopniu hydrolizy
  • kwas dokozaheksaenowy (DHA) z grupy Omega-3: ważny dla prawidłowego rozwoju wzroku u niemowląt; korzystne działanie występuje w przypadku spożywania 100mg DHA dziennie
  • kwas alfa - linolenowy (ALA) z grupy Omega - 3: ważny dla rozwoju mózgu i komórek nerwowych
  • Metafolin® - źródło folianów na wzór mleka mamy; Metafolin® jest zarejestrowanym znakiem towarowym firmy Merck KGaA, Darmstadt, Niemcy

laktoza,oleje roślinne (palmowy*, rzepakowy, słonecznikowy),zhydrolizowane białko serwatkowe z mleka,galaktooligosacharydy z laktozy,sole wapniowe kwasu ortofosforowego,chlorek potasu,emulgator: mono i diglicerydy kwasów tłuszczowych estryfikowane kwasem cytrynowym,olej rybi¹,wodorotlenek potasu,wodorotlenek sodu,węglan wapnia,L-fenyloalanína,L-tyrozyna,węglan magnezu,selenian sodu (IV),witamina C,L-tryptofan,siarczan cynku,L-histydyna,siarczan żelaza (II),jodan potasu,niacyna,kwas pantotenowy,naturalne kultury bakterii kwasu mlekowego (Limosilactobacillus fermentum hereditum²),witamina E,siarczan miedzi (II),witamina B₂,witamina B₁,witamina A,witamina B₆,siarczan manganu,L-metylofolian wapnia³,biotyna,witamina K,witamina D,witamina B₁₂,¹zawiera DHA (z grupy Omega-3),²Limosilactobacillus fermentum CECT5716,³L-metylofolian wapnia = Metafolin. Metafolin jest zarejestrowanym znakiem towarowym firmy Merck KGaA, Darmstadt, Niemcy,*olej palmowy ze zrównoważonych upraw, certyfikowanych przez niezależne jednostki kontrolne.

Wartości odżywcze (%) Wartość odżywcza w 100 ml preparatu gotowego do spożycia
Wartość energetyczna 285 kJ/68 kcal
Tłuszcz w tym: 3,7 g
- kwasy tłuszczowe nasycone 1,5 g
- kwasy tłuszczowe jednonienasycone 1,7 g
- kwasy tłuszczowe wielonienasycone 0,5 g
w tym:
kwas linolowy (Omega-6) 400 mg
kwas alfa-linolowy (Omega-3) 60 mg
kwas dokozaheksaenowy (DHA) 13,6 mg
Węglowodany w tym: 7,2 g
- cukry w tym: 7,2 g
laktoza 7,1 g
Błonnik w tym: 0,4 g
- galaktooligosacharydy (GOS) 0,4 g
Białko w tym: 1,3 g
Składniki mineralne
Sód 21 mg
Potas 88 mg
Chlorek 52 mg
Wapń 77 mg
Fosfor 44 mg
Magnez 6,3 mg
Żelazo 1 mg
Cynk 0,5 mg
Miedź 0,054 mg
Mangan 0,007 mg
Fluorek <0,01 mg
Selen 3,9 µg
Jod 15 µg
Witaminy
Witamina A 56 µg
Witamina D 1,6 µg
Witamina E 0,77 mg
Witamina K 3,9 µg
Witamina C 10 mg
Tiamina (Witamina B₁) 0,051 mg
Ryboflawina (Witamina B₂) 0,14 mg
Niacyna 0,53 mg
Witamina B₆ 0,042 mg
Foliany 18,76 µg
Witamina B₁₂ 0,11 µg
Biotyna 1,6 µg
Kwas pantotenowy 0,35 mg
Powyższe wartości mogą podlegać niewielkim wahaniom, typowym dla produktów wytworzonych z naturalnych surowców.
*100 ml preparatu gotowego do spożycia: 13,4 g HiPP HA 2 Combiotik + 90 ml wody. 1 płaska miarka = ok. 4,7 g HiPP HA 2 Combiotik