- HiPP COMFORT ma specjalną recepturę, dzięki której łagodzi wzdęcia, trzymiesięczną kolkę wywołaną nietolerancją laktozy i zaparcia, ma właściwości rozluźniające stolec oraz jest dopasowany do szczególnych wymagań żywieniowych Twojego dziecka;
- hydrolizowane białko (o znacznym stopniu hydrolizy) – HiPP COMFORT zawiera białko podzielone na małe fragmenty, dzięki czemu organizm niemowlęcia łatwiej je trawi i lepiej toleruje;
- β-palmitynian – łatwo przyswajalny tłuszcz, strukturą zbliżony do kwasów tłuszczowych występujących w mleku matki;
- obniżona zawartość laktozy – ponieważ niektóre niemowlęta gorzej ją tolerują;
- zawiera Metafolin® (Metafolin® jest zarejestrowanym znakiem towarowym firmy Merck KGaA, Darmstadt, Niemcy)
- HiPP COMFORT podawaj wyłącznie po konsultacji z lekarzem pediatrą;
- dzięki hydrolizowanemu białku HiPP COMFORT jest odpowiedni również dla niemowląt zagrożonych alergią;
- gdy zaczniesz podawać HiPP COMFORT, stolce Twojego dziecka mogą stać się luźniejsze (podobne do stolców niemowląt karmionych piersią) – wynika to z zawartości galaktooligosacharydów (GOS);
- najwyższa jakość HiPP - zgodnie z rygorystycznymi standardami jakości HiPP oraz wymaganiami prawnymi, do produkcji mleka dla dzieci HiPP COMFORT używamy wyłącznie surowo kontrolowanych składników;
- z zakładu produkcyjnego o neutralnym bilansie emisji CO2 - w ramach wspierania globalnych projektów ochrony klimatu.
- od urodz.
HiPP COMFORT, od urodz.
laktoza,maltodekstryna,oleje roślinne (palmowy*, rzepakowy słonecznikowy),skrobia,beta-palmitynian¹ (z oleju palmowego i oleju słonecznikowego),zhydrolizowane białko serwatkowe z mleka,galaktooligosacharydy z laktozy,sole wapniowe kwasu ortofosforowego,emulgator: mono i diglicerydy kwasów tłuszczowych estryfikowane kwasem cytrynowym,chlorek potasu,olej rybi,cholína,olej z Mortierella alpina,L-fenyloalanina,L-tyrozyna,wodorotlenek potasu,węglan magnezu,cytrynian sodu,wodorotlenek sodu,selenian sodu (IV),L-tryptofan,witamina C,węglan wapnia,L-histydyna,siarczan cynku,inozytol,jodan potasu,siarczan żelaza (II),L-karnityna,witamina E,kwas pantotenowy,naturalne kultury bakterii kwasu mlekowego²,niacyna,siarczan miedzi (II),witamina B₁,witamina A,witamina B₂,siarczan manganu,witamina B₆,L-metylofolian wapnia³,witamina K,biotyna,witamina D,witamina B₁₂,¹tłuszcze o specjalnej kompozycji inspirowanej mlekiem matki,²Limosilactobacilus fermentum hereditum CECT5716,³L-metylofolian wapnia = Metafolin,*olej palmowy ze zrównoważonych upraw, certyfikowanych przez niezależne jednostki kontrolne.
Wartości odżywcze (%) | Wartość odżywcza w 100 g proszku |
---|---|
wartość energetyczna | 2138 kJ/511 kcal |
tłuszcz w tym | 27,8 g |
- kwasy tłuszczowe nasycone | 12,4 g |
- kwasy tłuszczowe jednonienasycone | 11,0 g |
- kwasy tłuszczowe wielonienasycone w tym | 4,4 g |
Omega-6 | 3670 mg |
Omega-3 | 400 mg |
kwas arachidonowy (ARA) | 103,0 mg |
- kwas dokozaheksaenowy (DHA) | 103,0 g |
węglowodany w tym | 54,3 g |
- cukry w tym | 23,1 g |
laktoza | 20,7 g |
- inozytol | 33 mg |
- skrobia | 11,7 g |
błonnik | 2,4 g |
w tym galaktooligosacharydy (GOS) | 2,4 g |
białko¹ w tym | 9,80 g |
tauryna | 4,8 mg |
L-karnityna | 9,0 mg |
sól | 0,40 g |
sód | 160 mg |
potas | 594 mg |
chlorek | 398 mg |
wapń | 399 mg |
fosfor | 229 mg |
magnez | 35 mg |
żelazo | 4,7 mg |
cynk | 3,9 mg |
miedź | 0,41 mg |
mangan | 0,039 mg |
fluorek | 0,039 mg |
selen | 30 µg |
chrom | 5,5 µg |
molibden | 18 µg |
jod | 114 µg |
witamina A | 420 µg |
witamina D | 12 µg |
eitamina E | 5,5 mg |
witamina K | 40 µg |
witamina C | 69 mg |
tiamina | 0,39 mg |
ryboflawina | 0,40 mg |
niacyna | 2,6 mg |
witamina B₆ | 0,22 mg |
kwas foliowy** | 78,1 µg |
witamina B₁₂ | 0,80 µg |
biotyna | 12 µg |
kwas pantotenowy | 2,6 mg |
Inne | |
cholina | 195 mg |
Osmolarność | |
¹zhydrolizowane białko serwatkowe (z mleka krowiego) | |
*100 ml produktu gotowego do spożycia = 12,8 g HiPP Comfort Combiotik + 90 ml wody. | |
1 płaska miarka = ok. 4,3 HiPP Comfort | |
Powyższe wartości mogą podlegać niewielkim wahaniom, typowym dla produktów wytworzonych z naturalnych surowców. | |
**W formie folianów (Metafolin), gdzie 1 µg kwasu foliowego = 1,7 µg folianów z żywności |