https://hipp.pl/?type=1613389527
Mleko
HiPP JUNIOR COMBIOTIK®
po 2. roku
false
  • dla dzieci w okresie wzrostu: mocne kości i zęby (witamina D)!
  • małe dzieci, po ukończeniu wieku niemowlęcego, wciąż mają szczególne potrzeby żywieniowe, ponieważ znajdują się w okresie intensywnego wzrostu. Długość ciała trzyletniego dziecka jest przeciętnie dwukrotnie większa niż w dniu jego narodzin;
  • już dzisiaj zadbaj o przyszłość swojego dziecka dostarczając mu odpowiednich składników odżywczych - czy wiesz, że małe dziecko potrzebuje średnio 7 razy więcej witaminy D¹ niż osoba dorosła? Witamina D, zwana witaminą słońca, jest bardzo istotna dla prawidłowego rozwoju kości!
  • receptura dostosowana do potrzeb małego dziecka – zgodnie z najnowszymi zaleceniami; zarówno na śniadanie z kaszką lub musli, czy w ciągu dnia lub wieczorem przed myciem zębów, HiPP JUNIOR COMBIOTIK® z naturalnymi kulturami bakterii kwasu mlekowego, jest łagodne dla brzuszka i dostarcza Twojemu dziecku wszystkich ważnych witamin i składników mineralnych:
    • witamina C: wspiera układ odpornościowy,
    • witamina D: wspiera prawidłowy rozwój kości i zębów,
    • wapń: wspiera prawidłowy rozwój kości;
  • zawiera Metafolin® źródło folianów na wzór mleka mamy; (Metafolin® jest zarejestrowanym znakiem towarowym firmy Merck KGaA, Darmstadt, Niemcy)
  • najwyższa jakość HiPP - zgodnie z rygorystycznymi standardami jakości HiPP oraz wymaganiami prawnymi, do produkcji HiPP 4 JUNIOR COMBIOTIK® używamy wyłącznie surowo kontrolowanych składników. Szczegółowe kontrole jakości, towarzyszące wszystkim etapom procesu wytwarzania produktów HiPP, mają na celu zagwarantowanie bezpieczeństwa Tobie i Twojemu dziecku;
  • z zakładu produkcyjnego o neutralnym bilansie emisji CO2 - w ramach wspierania globalnych projektów ochrony klimatu.

 

¹EFSA 2013, dorośli 80 kg, małe dzieci 12 kg


Waga: 550 g
Numer: PL2155-02

odtłuszczone mleko,laktoza,oleje roślinne (palmowy*, rzepakowy, słonecznikowy),galaktooligosacharydy z laktozy,cytrynian potasu,sole wapniowe kwasu cytrynowego,sole wapniowe kwasu ortofosforowego,olej rybi,siarczan cynku,witamina C,siarczan żelaza (II),jodan potasu,biotyna,naturalne kultury bakterii kwasu mlekowego (Limosilactobacillus fermentum hereditum¹),witamina B₂,witamina A,L-metylofolian wapnia²,witamina D,witamina B₁₂,¹Limosilactobacillus fermentum CECT5716,²L-metylofolian wapnia = Metafolin,*olej palmowy ze zrównoważonych upraw, certyfikowanych przez niezależne jednostki kontrolne.

Wartości odżywcze (%) Wartość odżywcza w 100 ml produktu gotowego do spożycia**
wartość energetyczna 217 kJ / 58 kcal
tłuszcz w tym 3,2 g
- kwasy tłuszczowe nasycone 1,4 g
- kwasy tłuszczowe jednonienasycone 1,4 g
- kwasy tłuszczowe wielonienasycone 0,4 g
węglowodany w tym: 5,8 g
- cukry¹ 5,8 g
błonnik 0,8 g
białko 1,1 g
sól² <0,05 g
potas 178 mg
wapń 138 mg
fosfor 70 mg
żelazo 1,4 mg
cynk 0,86 mg
jod 16 µg
witamina A 69 µg
witamina D 3,3 µg
witamina C 8,8 mg
ryboflawina 0,21 mg
kwas foliowy 17,2 µg
witamina B₁₂ 0,44 µg
biotyna 4,4 µg
Inne
kwas linolowy (Omega-6) 360 mg
kwas dokozaheksaenowy ( DHA) 8,9 mg
galaktooligosacharydy (GOS) 0,8 g
*Referencyjna Wartość Spożycia
¹laktoza stanowi 96 %
²zawartość soli wynika wyłącznie z obecności naturalnie występującego sodu
Powyższe wartości mogą podlegać niewielkim wahaniom, typowym dla produktów wytworzonych z naturalnych surowców.
**100 ml produktu gotowego do spożycia = 12,3 g HiPP 4 Junior Combiotik + 90 ml wody,1 płaska miarka = ok. 4,1 g HiPP 4 Junior Combiotik

Produkty powiązane