- HiPP AR jest przeznaczony do postępowania dietetycznego u niemowląt w przypadku nadmiernego ulewania, od urodzenia, jako wyłączny pokarm
- ulewania u niemowląt są zjawiskiem naturalnym. Niekiedy jednak sa one nadmiernie nasilone, zbyt częste i intensywne. Dodatek naturalnego składnika, mączki chleba świętojańskiego nadaje HiPP AR odpowiednio gęstą konsystencję oraz sprawia, ze posiłek pozostaje w żołądku. Ogranicza to cofanie sie pokarmu do przełyku (refluks), a tym samym zmniejsza ulewania.
- gdy przejdziesz na HiPP AR, stolce Twojego dziecka mogą stać się luźniejsze. Wynika to z zawartości naturalnego, wartościowego błonnika – mączki chleba świętojańskiego;
- Probiotik® naturalne kultury bakterii kwasu mlekowego (L. fermentum) – pierwotnie pozyskane z mleka matki. Pokarm kobiecy zawiera bardzo różnorodne kultury bakterii – ich rodzaj jest indywidualną cechą każdej kobiety;
- wszystkie niezbędne składniki odżywcze;
- zawiera Metafolin® (Metafolin® jest zarejestrowanym znakiem towarowym firmy Merck KGaA, Darmstadt, Niemcy);
- HiPP AR podawaj wyłącznie po konsultacji z lekarzem;
- od urodz.
HiPP AR, od urodz.
odtłuszczone mleko,serwatka z mleka częściowo odmineralizowana w proszku,oleje roślinne (palmowy*, rzepakowy, słonecznikowy),laktoza,substancja zagęszczająca: mączka chleba świętojańskiego,olej rybi,chlorek potasu,cholina,olej z Mortierella alpina,węglan wapnia,cytrynian sodu,L-fenyloalanina,selenian sodu (IV),L-tyrozyna,siarczan cynku,sole wapniowe kwasu ortofosforowego,L-leucyna,L-tryptofan,L-histydyna,siarczan żelaza (II),jodan potasu,witamina C,naturalne kultury bakterii kwasu mlekowego¹,witamina E,niacyna,kwas pantotenowy,siarczan miedzi (II),witamina B₁,witamina A,węglan magnezu,inozytol,witamina B₆,L-metylofolian wapnia²,witamina K,witamina D,biotyna,witamina B₁₂,¹Limosilactobacillus fermentum hereditum CECT5716,²L-metylofolian wapnia = Metafolin,*olej palmowy ze zrównoważonych upraw.
Wartości odżywcze (%) | Wartość odżywcza w 100 g proszku |
---|---|
wartość energetyczna | 2129 kJ/509 kcal |
tłuszcz | 27,7 g |
w tym | |
- kwasy tłuszczowe nasycone | 11,6 g |
- kwasy tłuszczowe jednonienasycone | 12,3 g |
- kwasy tłuszczowe wielonienasycone | 3,8 g |
w tym | |
kwas linolowy (Omega-6) | 3100 mg |
kwas alfa-linolenowy (Omega-3) | 470 mg |
kwas arachidonowy (ARA) | 102,0 mg |
kwas dokozaheksaenowy (DHA) | 102,0 mg |
węglowodany | 53,8 g |
w tym | |
- cukry | 53,8 g |
w tym | |
laktoza | 53,2 g |
- inozytol | 32 mg |
błonnik | 3,1 g |
białko | 9,67 g |
w tym | |
L-karnityna | 14 mg |
sól | 0,39 g |
sód | 160 mg |
potas | 589 mg |
chlorek | 395 mg |
wapń | 399 mg |
fosfor | 229 mg |
magnez | 35 mg |
żelazo | 5,4 mg |
cynk | 4,6 mg |
miedź | 0,41 mg |
mangan | 0,039 mg |
fluorek | <0,040 mg |
selen | 30 µg |
chrom | <5,0 µg |
molibden | 12,0 µg |
jod | 113 µg |
witamina A | 417 µg |
witamina D | 12 µg |
witamina E | 5,4 mg |
witamina K | 40 µg |
witamina C | 69 mg |
tiamina | 0,39 mg |
ryboflawina | 1,3 mg |
niacyna | 2,6 mg |
witamina B₆ | 0,22 mg |
kwas foliowy** | 77,5 µg |
witamina B₁₂ | 1,1 µg |
biotyna | 12 µg |
kwas pantotenowy | 2,6 mg |
Inne | |
cholina | 194 mg |
Osmolarność | |
*100 ml produktu gotowego do spożycia = 12,9 g HiPP AR + 90 ml wody. | |
1 płaska miarka = ok. 4,3 g HiPP AR | |
**w formie folianów (Metafolin), gdzie 1 µg kwasu foliowego = 1,7 µg folianów z żywności |