- HiPP AR jest przeznaczony do postępowania dietetycznego u niemowląt w przypadku nadmiernego ulewania, od urodzenia, jako wyłączny pokarm
- ulewania u niemowląt są zjawiskiem naturalnym. Niekiedy jednak sa one nadmiernie nasilone, zbyt częste i intensywne. Dodatek naturalnego składnika, mączki chleba świętojańskiego nadaje HiPP AR odpowiednio gęstą konsystencję oraz sprawia, ze posiłek pozostaje w żołądku. Ogranicza to cofanie sie pokarmu do przełyku (refluks), a tym samym zmniejsza ulewania.
- gdy przejdziesz na HiPP AR, stolce Twojego dziecka mogą stać się luźniejsze. Wynika to z zawartości naturalnego, wartościowego błonnika – mączki chleba świętojańskiego;
- Probiotik® naturalne kultury bakterii kwasu mlekowego (L. fermentum) – pierwotnie pozyskane z mleka matki. Pokarm kobiecy zawiera bardzo różnorodne kultury bakterii – ich rodzaj jest indywidualną cechą każdej kobiety;
- wszystkie niezbędne składniki odżywcze;
- zawiera Metafolin® (Metafolin® jest zarejestrowanym znakiem towarowym firmy Merck KGaA, Darmstadt, Niemcy);
- HiPP AR podawaj wyłącznie po konsultacji z lekarzem;
- od urodz.
HiPP AR, od urodz.
odtłuszczone mleko,serwatka z mleka częściowo odmineralizowana w proszku,oleje roślinne (palmowy³, rzepakowy, słonecznikowy),laktoza,substancja zagęszczająca: mączka chleba świętojańskiego,olej rybi,chlorek potasu,cholina,olej z Mortierella alpina,węglan wapnia,chlorek wapnia,cytrynian sodu,L-fenyloalanina,selenian (VI) sodu,L-tyrozyna,siarczan cynku,sole wapniowe kwasu ortofosforowego,L-leucyna,L-tryptofan,L-histydyna,siarczan żelaza (II),stabilizator: kwas mlekowy,jodan potasu,witamina C,naturalne kultury bakterii kwasu mlekowego (Limosilactobacillus fermentum hereditum¹),witamina E,niacyna,kwas pantotenowy,siarczan miedzi (II),witamina B₁,witamina A,węglan magnezu,inozytol,witamina B6,L-metylofolian wapnia²,witamina K,witamina D,biotyna,witamina B12,¹Limosilactobacillus Fermentum CECT5716,²L-metylofolian wapnia = Metafolin,³olej palmowy ze zrównoważonych upraw, certyfikowanych przez niezależne jednostki kontrolne.
Wartości odżywcze (%) | W 100 ml produktu gotowego do spożycia |
---|---|
wartość energetyczna | 275 kJ/ 66 kcal |
tłuszcz | 3,6 g |
w tym kwasy nasycone | 1,5 g |
kwasy jednonienasycone | 1,6 g |
kwasy wielonienasycone | 0,5 g |
w tym kwas alfa-linolenowy (Omega-3) | 60 mg |
kwas dokozaheksaenowy (DHA) | 13,2 mg |
kwas linolowy (Omega-6) | 400 mg |
kwas arachidonowy (ARA) | 13,2 mg |
węglowodany | 6,9 g |
w tym cukry | 6,9 g |
w tym laktoza | 6,9 g |
inozytol | 4,2 mg |
błonnik | 0,4 g |
białko | 1,25 g |
w tym L-karnityna | 1,8 mg |
sól | 0,05 g |
sód | 20 mg |
potas | 76 mg |
chlorek | 51 mg |
wapń | 51 mg |
fosfor | 30 mg |
magnez | 4,5 mg |
żelazo | 0,70 mg |
cynk | 0,60 mg |
miedź | 0,053 mg |
mangan | 0,0050 mg |
fluorek | <0,0050 mg |
selen | 3,8 µg |
chrom | <0,60 µg |
molibden | 0,80 µg |
jod | 15 µg |
witamina A | 54 µg |
witamina D | 1,5 µg |
witamina E | 0,70 mg |
witamina K | 5,1 µg |
witamina C | 8,9 mg |
tiamina (wit. B1) | 0,050 mg |
ryboflawina (wit. B2) | 0,14 mg |
niacyna | 0,34 mg |
witamina B6 | 0,029 mg |
foliany | 16,6 µg |
witamina B12 | 0,10 µg |
biotyna | 1,5 µg |
kwas pantotenowy | 0,34 mg |
Pozostałe składniki odżywcze: | |
cholina | 25 mg |
** 100 ml produktu gotowego do spożycia = 12,9 g HiPP AR + 90 ml wody. | |
Powyższe wartości mogą podlegać niewielkim wahaniom, typowym dla produktów wytworzonych z surowców naturalnych. |