https://hipp.pl/?type=1613389527
Mleko
Na ulewanie
od urodz.
false
  • HiPP AR jest przeznaczony do postępowania dietetycznego u niemowląt w przypadku nadmiernego ulewania, od urodzenia, jako wyłączny pokarm
  • ulewania u niemowląt są zjawiskiem naturalnym. Niekiedy jednak sa one nadmiernie nasilone, zbyt częste i intensywne. Dodatek naturalnego składnika, mączki chleba świętojańskiego nadaje HiPP AR odpowiednio gęstą konsystencję oraz sprawia, ze posiłek pozostaje w żołądku. Ogranicza to cofanie sie pokarmu do przełyku (refluks), a tym samym zmniejsza ulewania.
  • gdy przejdziesz na HiPP AR, stolce Twojego dziecka mogą stać się luźniejsze. Wynika to z zawartości naturalnego, wartościowego błonnika – mączki chleba świętojańskiego;
  • Probiotik® naturalne kultury bakterii kwasu mlekowego (L. fermentum) – pierwotnie pozyskane z mleka matki. Pokarm kobiecy zawiera bardzo różnorodne kultury bakterii – ich rodzaj jest indywidualną cechą każdej kobiety;
  • wszystkie niezbędne składniki odżywcze;
  • zawiera Metafolin®  (Metafolin® jest zarejestrowanym znakiem towarowym firmy Merck KGaA, Darmstadt, Niemcy);
  • HiPP AR podawaj wyłącznie po konsultacji z lekarzem;

Waga: 300 g
Numer: Pl2307-03S

odtłuszczone mleko,serwatka z mleka częściowo odmineralizowana w proszku,oleje roślinne (palmowy*, rzepakowy, słonecznikowy),laktoza,substancja zagęszczająca: mączka chleba świętojańskiego,olej rybi,chlorek potasu,cholina,olej z Mortierella alpina,węglan wapnia,cytrynian sodu,L-fenyloalanina,selenian sodu (IV),L-tyrozyna,siarczan cynku,sole wapniowe kwasu ortofosforowego,L-leucyna,L-tryptofan,L-histydyna,siarczan żelaza (II),jodan potasu,witamina C,naturalne kultury bakterii kwasu mlekowego¹,witamina E,niacyna,kwas pantotenowy,siarczan miedzi (II),witamina B₁,witamina A,węglan magnezu,inozytol,witamina B₆,L-metylofolian wapnia²,witamina K,witamina D,biotyna,witamina B₁₂,¹Limosilactobacillus fermentum hereditum CECT5716,²L-metylofolian wapnia = Metafolin,*olej palmowy ze zrównoważonych upraw.

Wartości odżywcze (%) Wartość odżywcza w 100 g proszku
wartość energetyczna 2129 kJ/509 kcal
tłuszcz 27,7 g
w tym
- kwasy tłuszczowe nasycone 11,6 g
- kwasy tłuszczowe jednonienasycone 12,3 g
- kwasy tłuszczowe wielonienasycone 3,8 g
w tym
kwas linolowy (Omega-6) 3100 mg
kwas alfa-linolenowy (Omega-3) 470 mg
kwas arachidonowy (ARA) 102,0 mg
kwas dokozaheksaenowy (DHA) 102,0 mg
węglowodany 53,8 g
w tym
- cukry 53,8 g
w tym
laktoza 53,2 g
- inozytol 32 mg
błonnik 3,1 g
białko 9,67 g
w tym
L-karnityna 14 mg
sól 0,39 g
sód 160 mg
potas 589 mg
chlorek 395 mg
wapń 399 mg
fosfor 229 mg
magnez 35 mg
żelazo 5,4 mg
cynk 4,6 mg
miedź 0,41 mg
mangan 0,039 mg
fluorek <0,040 mg
selen 30 µg
chrom <5,0 µg
molibden 12,0 µg
jod 113 µg
witamina A 417 µg
witamina D 12 µg
witamina E 5,4 mg
witamina K 40 µg
witamina C 69 mg
tiamina 0,39 mg
ryboflawina 1,3 mg
niacyna 2,6 mg
witamina B₆ 0,22 mg
kwas foliowy** 77,5 µg
witamina B₁₂ 1,1 µg
biotyna 12 µg
kwas pantotenowy 2,6 mg
Inne
cholina 194 mg
Osmolarność
*100 ml produktu gotowego do spożycia = 12,9 g HiPP AR + 90 ml wody.
1 płaska miarka = ok. 4,3 g HiPP AR
**w formie folianów (Metafolin), gdzie 1 µg kwasu foliowego = 1,7 µg folianów z żywności