https://hipp.pl/?type=1613389527
Mleko
Prepararaty z hydrolizowanym białkiem
po 6. m-cu
false

HiPP HA COMBIOTIK® produkt najnowszej generacji zawierający wyjątkową kompozycję składników:

  • PRAEBIOTIK® - galaktooligosacharydy (GOS) z laktozy;
  • PROBIOTIK® - naturalne kultury bakterii kwasu mlekowego (L. fermentum);
  • Kwas dokozaheksaenowy (DHA) z grupy Omega-3 – dla prawidłowego rozwoju wzroku u niemowląt. Korzystne działanie występuje w przypadku spożywania 100 mg DHA dziennie
  • Kwas alfa-linolenowy (ALA) z grupy Omega-3 – ważny dla rozwoju mózgu i komórek nerwowych;
  • Metafolin® - źródło folianów. Metafolin® jest zarejestrowanym znakiem towarowym firmy Merck KGaA, Darmstadt, Niemcy.

 


Waga: 350 g
Numer: PL2148-02

Preparat ze zhydrolizowanym białkiem

25 lat badań nad odpornością doprowadziło do stworzenia HiPP HA COMBIOTIK® - formuły, która jest specjalnie dostosowana do potrzeb żywieniowych niemowląt z wrażliwym układem odpornościowym. To, co czyni HiPP HA COMBIOTIK® tak wyjątkowym, to starannie zhydrolizowane białko, które jest znacznie lepiej tolerowane przez wrażliwy układ odpornościowy dziecka.
Unikalne połączenie PRAEBIOTIK® i PROBIOTIK®* jest ważne dla zrównoważonej mikrobioty jelitowej, która stanowi podstawę dla zdrowego i zrównoważonego systemu odpornościowego.

* Naturalne kultury bakterii kwasu mlekowego

galaktooligosacharydy (GOS) z laktozy. Laktoza stanowi główne źródło weglowodanów w pokarmie kobiecym. GOS jest więc również naturalnie obecny w mleku matki

  • naturalne kultury bakterii kwasu mlekowego (L. fermentum): pierwotnie pozyskane z mleka matki. Pokarm kobiecy zawiera bardzo różnorodne kultury bakterii - ich rodzaj jest indywidualną cechą każdej kobiety
  • zhydrolizowane białko: podzielone na mniejsze fragmenty białko o znacznym stopniu hydrolizy
  • kwas dokozaheksaenowy (DHA) z grupy Omega-3: ważny dla prawidłowego rozwoju wzroku u niemowląt; korzystne działanie występuje w przypadku spożywania 100mg DHA dziennie
  • kwas alfa - linolenowy (ALA) z grupy Omega - 3: ważny dla rozwoju mózgu i komórek nerwowych
  • Metafolin® - źródło folianów na wzór mleka mamy; Metafolin® jest zarejestrowanym znakiem towarowym firmy Merck KGaA, Darmstadt, Niemcy

laktoza,oleje roślinne (palmowy*, rzepakowy, słonecznikowy),zhydrolizowane białko serwatkowe z mleka,galaktooligosacharydy z laktozy,sole wapniowe kwasu ortofosforowego,chlorek potasu,emulgator: mono i diglicerydy kwasów tłuszczowych estryfikowane kwasem cytrynowym,olej rybi¹,wodorotlenek potasu,wodorotlenek sodu,węglan wapnia,L-fenyloalanina,L-tyrozyna,węglan magnezu,selenian sodu (IV),witamina C,L-tryptofan,siarczan cynku,L-histydyna,siarczan żelaza (II),jodan potasu,niacyna,kwas pantotenowy,naturalne kultury bakterii kwasu mlekowego²,witamina E,siarczan miedzi (II),witamina B₂,witamina B₁,witamina A,witamina B₆,siarczan manganu,L-metylofolian wapnia³,biotyna,witamina K,witamina D,witamina B₁₂,¹zawiera DHA (z grupy Omega-3),²Limosilactobacillus fermentum hereditum CECT5716,³L-metylofolian wapnia = Metafolin,*olej palmowy ze zrównoważonych upraw, certyfikowanych przez niezależne jednostki kontrolne.

Wartości odżywcze (%) Wartość odżywcza w 100 ml preparatu gotowego do spożycia
wartość energetyczna 285 kJ/68 kcal
tłuszcz w tym: 3,7 g
- kwasy tłuszczowe nasycone 1,5 g
- kwasy tłuszczowe jednonienasycone 1,7 g
- kwasy tłuszczowe wielonienasycone w tym: 0,5 g
kwas linolowy (Omega-6) 400 mg
kwas alfa-linolenowy (Omega-3) 60 mg
kwas dokozaheksaenowy (DHA) 13,6 mg
węglowodany w tym: 7,2 g
- cukry w tym: 7,2 g
laktoza 7,1 g
błonnik w tym: 0,4 g
- galaktooligosacharydy (GOS) 0,4 g
białko 1,3 g
składniki mineralne
sód 21 mg
potas 88 mg
chlorek 52 mg
wapń 77 mg
fosfor 44 mg
magnez 6,3 mg
żelazo 1,0 mg
cynk 0,5 mg
miedź 0,054 mg
mangan 0,0070 mg
fluorek <0,010 mg
selen 3,9 µg
jod 15 µg
witaminy
witamina A 56 µg
witamina D 1,6 µg
eitamina E 0,77 mg
witamina K 3,9 µg
witamina C 10 mg
tiamina 0,051 mg
ryboflawina 0,14 mg
niacyna 0,53 mg
witamina B₆ 0,042 mg
kwas foliowy** 11,3 µg
witamina B₁₂ 0,11 µg
biotyna 1,6 µg
kwas pantotenowy 0,35 mg
Powyższe wartości mogą podlegać niewielkim wahaniom, typowym dla produktów wytworzonych z naturalnych surowców.
*100 ml preparatu gotowego do spożycia: 13,4 g HiPP HA Combiotik + 90 ml wody.
1 płaska miarka = ok. 4,7 g HiPP HA 2 Combiotik
**w formie folianów (Metafolin³), gdzie 1 µg kwasu foliowego = 1,7 µg folianów z żywności
³Metafolin jest zarejestrowanym znakiem towarowym firmy Merck KGaA, Darmstadt, Niemcy