Mleko HiPP BIO COMBIOTIK® - z unikalnym połączeniem Praebiotik®-Probiotik® i jako jedyne z Metafolin®

Wartościowe galaktooligosacharydy (GOS) z ekologicznej laktozy. Laktoza stanowi główne źródło węglowodanów w pokarmie kobiecym. GOS jest też również naturalnie obecny w mleku matki.

Naturalne kultury bakterii kwasu mlekowego pierwotnie pozyskane z mleka matki. Pokarm kobiecy zawiera bardzo różnorodne kultury bakterii - ich rodzaj jest indywidualną cechą każdej kobiety.

OMEGA 3
Cenne kwasy tłuszczowe Omega 3*** (DHA, ALA) są niezbędne do rozwoju wzroku niemowląt****, mózgu i komórek nerwowych. W pierwszych miesiącach życia organizm niemowlęcia nie jest jeszcze w stanie sam wytworzyć DHA.

LAKTOZA
Jedyny rodzaj węglowodanów w składzie.

WITAMINY
Metafolin® - w formie identycznej jak foliany w mleku mamy

ACD wspierające układ odpornościowy małego organizmu.

Metafolin® jest zarejestrowanym znakiem towarowym firmy Merck KGaA, Darmstadt, Niemcy

** Naturalne kultury bakterii kwasu mlekowego.
*** Zgodnie z przepisami prawa zawiera DHA i ALA, **** Korzystne działanie występuje w przypadku spożywania 100 mg DHA dziennie.

Karmienie piersią jest najlepszą formą żywienia niemowląt.

Produkt z certyfikatem ekologicznym –
zgodnie z prawem UE.

Znak HiPP BIO to gwarancja ponad 260 kontroli każdego produktu oraz 60 lat doświadczenia w rolnictwie ekologicznym.

* HiPP za Nielsen, Panel Handlu Detalicznego, Cała Polska z Dyskontami (Food), Udziały w sprzedaży wartościowej, w okresie I-XII 2021 w kategorii: Mleko modyfikowane, segment BIO

HiPP BIO COMBIOTIK ®

- jedyne mleko dla niemowląt z

Dlaczego mleko HiPP BIO COMBIOTIK ® to dobry wybór dla twojego Maluszka?

Mleko następne HiPP BIO COMBIOTIK® powstało w wyniku długoletnich badań nad mlekiem mamy, które jest naszym wzorem. Mleko HiPP BIO COMBIOTIK® jako jedyne zawiera połączenie PRAEBIOTIK® i PROBIOTIK® oraz Metafolin®, źródła folianów na wzór mleka mamy.

To, co najcenniejsze w mleku mamy:

PREBIOTYKI
Oligosacharydy o działaniu prebiotycznym, które wspierają korzystne bakterie jelitowe.

PROBIOTYKI
Pożyteczne kultury bakterii, które zasiedlają jelita dziecka i wykazują dobroczynne działanie.

BIAŁKO
O wysokiej wartości odżywczej, w ilości dopasowanej do potrzeb dziecka.

POZOSTAŁE SKŁADNIKI
Pozostałe cenne składniki odżywcze, które przyczyniają się do zdrowego rozwoju dziecka.

OMEGA -3 I -6
LC PUFA
Długołańcuchowe wielonienasycone kwasy tłuszczowe (ARA, DHA), wspierające rozwój wzroku, mózgu i komórek nerwowych.

FOLIANY

Pełnią ważną rolę w procesach podziału komórek, syntezy DNA, tworzenia krwi.

LAKTOZA
Wspomaga rozwój
korzystnych bakterii jelitowych.

HiPP ma ponad 50 lat doświadczenia w badaniach nad mlekiem mamy.

Karmienie piersią jest najlepszą formą żywienia niemowląt.

Dobre trawienie i odporność Twojego dziecka

Prebiotyki i probiotyki zawarte w mleku mamy przyczyniają się do tworzenia zdrowej mikrobioty jelitowej, która wzmacnia siły obronne organizmu i zapewnia dobre trawienie.

Czym jest mikrobiota jelitowa?

Mianem mikrobioty jelitowej określamy miliardy drobnoustrojów znajdujących się w jelitach człowieka. Przewaga dobrych bakterii pozwala zbudować zdrową mikrobiotę jelitową. Pamiętaj, że dziecko z Twoją pomocą buduje ją od zera.

 

PROBIOTYKI
to dobroczynne, naturalne bakterie, które osadzając się na ściankach jelit, chronią brzuszek dziecka.

 

PREBIOTYKI
to specyficzny rodzaj węglowodanów, które są pożywieniem dla dobrych bakterii, czyli probiotyków. Dzięki nim probiotyki są silne i mogą łatwo zwalczać szkodliwe bakterie.

 

SZKODLIWE BAKTERIE
nie zagrażają małym brzuszkom, gdy probiotyki są silne.

„Mleko HiPP COMBIOTIK®

powstaje z rygorystycznie kontrolowanych składników. Dzięki temu możemy zagwarantować rodzicom najwyższą jakość naszych produktów.
Za to ręczę moim nazwiskiem”.

- Stefan Hipp

Kontynuuj podawanie mleka HiPP oraz produktów HiPP Junior wspierając zdrowy rozwój swojego dziecka.

po 6. miesiącu

po 1. roku

po 2. roku

po 2,5 roku