Menu

Zespół badawczy HiPP – badania nad mlekiem matki

Mleko mamy to najlepszy pokarm dla maluszka, który stanowi wzorzec w zakresie rozwoju mleka modyfikowanego. Zawiera wiele cennych substancji wpływających na zdrowy rozwój dziecka, takich jak: prebiotyczny błonnik* wspierający korzystną mikroflorę jelitową (oligosacharydy w mleku matki), witaminy, które dostarczają składników niezbędnych do budowania odporności; wielonienasycone kwasy tłuszczowe ważne dla rozwoju mózgu i komórek nerwowych. Ponadto karmienie piersią to najlepsza ochrona przed alergią.

Pracując nad rozwojem naszego mleka modyfikowanego, opieramy się na wynikach najnowszych badań naukowych. Nasz zespół specjalistów ds. żywienia ściśle współpracuje z międzynarodowymi ekspertami zajmującymi się badaniami nad mlekiem matki – w ramach tzw. grupy badawczej HiPP dyskutowane są aktualne doniesienia naukowe oraz możliwości ich wykorzystania w rozwoju produktów.

*oligosacharydy w mleku matki

Naszym celem jest jeszcze dokładniejsze zgłębienie szczegółów dotyczących mleka matki. Tylko dzięki takiemu podejściu możemy być całkowicie wierni przesłaniu „Z natury najlepsze. Najlepsze dla natury” i przez to wspierać zdrowy rozwój Twojego dziecka.