Prebiotyki i
probiotyki

Prebiotyki i
probiotyki

Mleko mamy to pokarm idealny. Zawiera wszystko, czego dziecku potrzeba. Zobacz czym są

Mleko mamy to pokarm idealny

Zawiera wszystko, czego dziecku potrzeba, by zdrowo się rozwijało,
np.:dobrze przyswajalne białko, niezbędne kwasy tłuszczowe,
witaminy, składniki mineralne oraz – co bardzo ważne –

PREBIOTYKI I PROBIOTYKI

U dziecka tworzy się
mikroflora jelitowa

Przewód pokarmowy dziecka tuż po urodzeniu
jest praktycznie sterylny. Dzięki PREBIOTYKOM
i PROBIOTYKOM
zawartym w mleku mamy
oraz poprzez kontakt z otoczeniem dochodzi
do zasiedlenia jelit. W ten sposób powstaje
zdrowa mikroflora jelitowa.

PREBIOTYKI

Specyficzny rodzaj
węglowodanów.

Są one pożywieniem
dla dobrych bakterii,
czyli PROBIOTYKÓW,
które dzięki nim stają
się silne i łatwiej
zwalczają szkodliwe
bakterie.

PROBIOTYKI

Dobroczynne, naturalne
bakterie kwasu
mlekowego,

które osadzając się
na ściankach jelit,
chronią brzuszek dziecka.

Dobre bakterie to dobre trawienie i odporność

Zdrowa mikroflora jelitowa gwarantuje właściwe trawienie
oraz buduje odporność.
To właśnie w jelitach znajduje się 70% komórek
odpornościowych.

Wszystkie składniki mleka mamy, w tym PREBIOTYKI i PROBIOTYKI, doskonale się uzupełniają, aby Twoje dziecko dobrze się odżywiało i zdrowo rosło. Nasi eksperci ds. żywienia polecają po okresie karmienia piersią wybór takiego mleka następnego, które zawiera nie tylko prebiotyki, ale również probiotyki.

Metafolin®

Metafolin®

- w formie identycznej jak foliany w mleku mamy Przejdź do produktu

Metafolin® jest zarejestrowanym znakiem towarowym firmy Merck KGaA, Darmstadt, Niemcy

Poznaj mleko HiPP Poznaj mleko HiPP Zobacz
Mleko HiPP 2 BIO COMBIOTIK®

Mleko HiPP 2 BIO COMBIOTIK®

-zawiera unikalne połączenie PRAEBIOTIK® i PROBIOTIK®*, naturalnie występujące w mleku mamy-Metafolin® - w formie identycznej jak foliany w mleku mamy -jest w najwyższej jakości HiPP BIO Przejdź do produktu

Metafolin® jest zarejestrowanym znakiem towarowym firmy Merck KGaA, Darmstadt, Niemcy *Naturalne kultury bakterii kwasu mlekowego

Mleko modyfikowane

Mleko modyfikowane

Jakie mleko modyfikowane jest najlepsze dla dziecka? Przejdź do artykułu