Menu
Gruszki HiPP BIO

Pochodzenie

Gruszki HiPP BIO

Gruszki HiPP BIO najlepiej rosną i dojrzewają w miejscach nie za gorących i nie za chłodnych – niekorzystne są tereny, na których zimą występują mrozy. Taki umiarkowany klimat panuje w krajach Europy południowej i środkowej – takich jak Niemcy, Włochy, Austria, Hiszpania, Turcja – a poza Europą także w Argentynie. W tych krajach znaleźć można również odpowiednią glebę – głęboką, napowietrzoną i umiarkowanie wilgotną. Zarówno w Europie jak i w Ameryce Południowej konsekwentnie unikamy stosowania chemicznych środków do opryskiwania roślin. Gruszki BIO zbierane są dopiero wtedy, gdy osiągną właściwy stosunek słodyczy i kwasowości, odpowiedni dla niemowląt. Na półkuli północnej czas zbiorów przypada na wrzesień-październik, na półkuli południowej na luty-marzec.