1901: Pierwszy produkt HiPP
Sukces mączki sucharkowej z cukierni Josepha Hippa sprawił, że zaczęli ją kupować najpierw znajomi i sąsiedzi, a następnie również ci, którym karmienie maluchów sprawiało trudności. Na początku XX wieku Joseph Hipp dostarczał mączkę do kilku zaprzyjaźnionych cukierni.
Zwiększała się sprzedaż, a cukiernia Josepha Hippa zaczynała powoli przypominać mały zakład produkcyjny, wytwarzający mączkę dla niemowląt, sprzedawaną pod marką HiPP w charakterystycznym żółto-czarnym opakowaniu. Jeden z synów Josepha - Georg Hipp (1905-1967) sprzedawał mączkę sucharową również w Monachium.
Wkrótce fabryka stworzona przez jego rodziców nie nadążała z produkcją. Dlatego Georg Hipp wyodrębnił ten obszar działalności i w 1932 założył własną firmę w Pfaffenhofen.