
Daty i fakty
Pierwsze jedzenie dla niemowląt wyprodukowane w cukierni Josepha Hippa | 1899 |
Założenie firmy | w roku 1932 przez Georga Hippa |
Przedsiębiorcy prowadzący firmę Zarząd: inni przedsiębiorcy: | Prof. Dr. Claus Hipp, Paulus Hipp, Stefan Hipp, Sebastian Hipp oraz inni członkowie rodziny |
Misja firmy | Wytwarzanie produktów w najwyższej jakości w zgodzie z naturą |
Liczba zatrudnionych | ca. 2.000 osób |
Państwa wytwarzające produkty HiPP | Niemcy, Chorwacja, Austria, Rosja, Szwajcaria, Ukraina, Węgry |
Ważne rynki zbytu | Niemcy, Francja, Wielka Brytania, Włochy, Chorwacja, Austria, Polska, Rosja, Szwajcaria, Skandynawia, Słowacja, Słowenia, Hiszpania, Czechy, Turcja, Ukraina, Węgry i inne kraje wschodnioeuropejskie. |
Rodzaje produktów/ Liczba artykułów | 65 163 21 5 11 265 |
Miejsca sprzedaży | Sklepy spożywcze, hiper - i supermarkety, drogerie, apteki |
Liczba gospodarstw ekologicznych | ca. 6.000 |
Powierzchnia rolna | ca. 15.000 ha |
Kontakt | HiPP Polska sp. z o.o. ul. Puławska 303 02-785 Warszawa Telefon: +48 22 847 51 72 Fax: +48 22 847 51 89 E-Mail: Kontakt Web: www.hipp.pl |