Dzień dobry, stosujemy Hipp anty refluks ze względu na ulewanie, ale zastanawia mnie konsystencja tego mleka. W mleku zostają nierozpuszczalne, przezroczyste „glutki”, jakby takie żelkowe. Nie można ich rozpuścić poprzez długie potrząsanie, niezależne od temperatury w jakiej robimy mieszankę. Czasami są mniejsze czasami większe. Jest to na tyle uciążliwe, ze te glutki potrafią zatykać dziurkę smoczka i dziecko nie potrafi sobie z tym poradzić. Czy to prawidłowy wygląd mleka? Jeśli nie to co robimy zle i jak tego unikać?
Dzień dobry, mleko AR zawiera specyficzny składnik - mączka chleba świętojańskiego, która ma wpływ na konsystencje mleka. Dlatego szczególnie ważne jest tu przestrzeganie sposobu przygotowania posiłku, podanego na opakowaniu. Poza tym przy mleku AR czasem konieczna jest zmiana smoczka ( z większymi otworami lub do kaszki).
W przypadku wszelkich wątpliwości, co do produktu - zawsze można je zgłosić do Serwisu dla Rodziców HiPP. Pozdrawiam