Menu

Kontrola jakości

Przetwarzanie wyłącznie wyselekcjonowanych składników oraz  system ścisłej kontroli są gwarancją najwyższej jakości produktów HiPP.

Ponad 260 kontroli

Skład każdego słoiczka, począwszy od badania gleby, poprzez analizę surowców, a skończywszy na kontroli gotowego produktu, przechodzi ponad 260 kontroli.
Tuż po dostarczeniu surowców do zakładu produkcyjnego zostają one dokładnie przebadane przez naszych specjalistów. Tylko te surowce, które pomyślnie przejdą przez szereg kontroli, są dopuszczane do produkcji.

Laboratorium HiPP – wiodące w Europie

Laboratorium HiPP jest uznawane za wiodące w Europie. Prowadzone przez nas analizy są tak dokładne, iż umożliwiłyby znalezienie ziarenka soli w 25-metrowym basenie. Nasi eksperci są w stanie przebadać surowce pod względem ewentualnej obecności ponad 1200 zanieczyszczeń. W celu zapewnienia najwyższej jakości, przeprowadzane analizy odbywają się z zastosowaniem najnowocześniejszych technik badawczych. Ścisłe kontrole oraz możliwość prześledzenia pochodzenia przetwarzanych surowców stanowią nieodłączny element filozofii jakości firmy HiPP.